Юнаци на колко бара трябва да се държат ? по книга предни- 2,4 задни-2,3.Че тука един гумаджия ми развива едни теории колкото повече толкова по добре за нашите пътища но така губим сцепление.Та ви е на колко си ги държите ? аз следвам написаното в книжката.
Известие
Collapse
No announcement yet.
215/45/17 на колко bar-a
Collapse
X
-
-
На самата гума трябва да пише на колко трябва да е в PSI или kPA рядко в barНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщениеЧе тука един гумаджия ми развива едни теории колкото повече толкова по добре за нашите пътища но така губим сцепление."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Аз на баничаркта помпам предни 2.7 ,задни 3.3 и няма проблем със сцеплението ! Феро ми е свидетел на магистралата !
16" - 2.5 бар
17" - 2.7 барAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Колега 2.5 е при мен от както карам със 17'ки,
извън града при по продължително каране реших да ги до напомпя,
и ко ми те станали 2.7 ясно се разширява въздуха и за тва си карам на 2.5.
2.2.или 2.3 са малко верно така спира по добре и вози но и скъсява живота на гумата.
Не ангажирам никой с това мое мнение,сигорно има колеги които са доволни. с тези ниски цифри.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Препоръчително налягане в гумите
Alfa Romeo 147 -- 215/45R17
Front - 35psi
Rear - 33psi
Alfa Romeo 156 -- 225/45R17
Front - 33psi
Rear - 31psi
Alfa Romeo GT -- 225/45R17
Front - 36psi
Rear - 35psi
според този сайт:
http://www.puretyre.co.uk/alfa-romeo-tyre-pressures/ ,
както и конверторче PSI to BAR
Препоръчва се гумите да се мерят и помпят на студено, или ако се мерят на топло да има предвид разширяването което е в рамките на 0,3bar.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Аз в момента карам с 225.45.17 на налягане 2.5 отпред и 2.3 отзад и колата се държи идеално.
Преди си карах 155-цата с 205/45/16 надути на 2.5 отпред и за едно лято ми поизтърка външните ръбове на гумите отпред а централният улей седеше непокътнат,което значи че са били мекички за тежките предници на алфите. Вторият чифт които сложих със същият размер ги карах на 2.6 надути с азот,като тогава нямах никакви проблеми с износването а и азота поддържа еднакво налягане на гумата без значение температурата
За 25/45/17 мога да кажа че на 2.2-2.3 изглеждат леко меки което е кофти за ниска гума ,а и за джантатаEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
Comment